In onze catalogus vindt u tal van leuke en originele artikelen voor diverse gelegenheden. Daarnaast kunt u steeds een bezoekje brengen aan onze nieuwspagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.


 Catalogus  Contacteer ons

MIDDELEEUWS EVENEMENT WAAR U DE PAPIEROLOOG UIT WEERDE TERUGVINDT 

Danny kunt u het best vergelijken met een publieke schrijver die zoals destijds het volk ter plaatse diende van het geschreven woord. 

En net juist om die reden kan u De Papieroloog ook wel eens terugvinden op een middeleeuws evenement. Niet alleen in de regio Weerde, maar in heel België en zelfs in het buitenland.

PEN, PLUIM, BLADGOUD en perkament

Benieuwd hoe de pluim, de pen of het bladgoud door hem gehanteerd wordt? Ontdek dan meteen de diverse creaties via onze catalogus of kom langs op één van de evenementen waar wij aanwezig zijn. Een kalligrafische pen kan namelijk heel wat wonderen toveren op een blad papier. Kom dit zelf ontdekken!

AUTHENTIEKE PAPIERKEUZE EN INKTEN 

Als het over de Middeleeuwen gaat, willen we echt authentiek te werk gaan. We beschikken over echte, unieke middeleeuwse papiersoorten die gemaakt zijn op basis van katoen, linnen, planten en bloemen, rijst en spelt. Deze papieren zijn vervaardigd in een unieke middeleeuwse watermolen in het Zuiden van Frankrijk.

Ook wat inkten betreft, willen wij authentiek en uniek uit de hoek komen. We zijn er al in geslaagd om een heel aantal inktsoorten zelf te maken en dit volgens authentiek middeleeuws receptuur. De inkten die we tot nu toe gemaakt hebben zijn op basis van walnoot, galnoot, schildluis, duindoornbes, hibiscus en campêchehout. 

WORKSHOPS

Heeft u een interesse om een workshop (schrijven en/of papierscheppen) te organiseren voor een verjaardag, schoolactiviteit of team-building? Geen probleem, de minimumleeftijd die wij voor ogen houden is tien jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Het aantal mensen per workshop bedraagt maximum vijftien personen

U mag rekenen op een tweetal uur per workshop. 

De prijs is onderling overeen te komen. Contacteer ons met al uw vragen rond workshops.

LANG GELEDEN MAAR NIET VERGETEN 

Het middeleeuws kalligrafisch schrift ontstond lang geleden maar is zeker niet vergeten en De Papieroloog uit Weerde wil dit ook zo houden. Keer terug naar de tijd van weleer en ontdek de schitterende kunstwerken die men destijds op papier zette! Bel ons voor info of vul ons contactformulier in.