In onze catalogus vindt u tal van leuke en originele artikelen voor diverse gelegenheden. Daarnaast kunt u steeds een bezoekje brengen aan onze nieuwspagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.


 Catalogus  Contacteer ons

WENSKAARTEN MET OF ZONDER KALLIGRAFIE

Al twintig jaar maken Danny Mattijs en zijn echtgenote wenskaarten. Vandaar de ruime keuze in gewone en kalligrafische kaarten. Danny Mattijs, alias “De Papieroloog”, helpt u bij de reproductie of creatie van totaal nieuwe wenskaarten in Weerde. 

Zijn kennis en voorliefde voor het schrift dragen bij tot een uniek stukje geschreven kunst. Handgemaakte kaarten maken van de wens die u wil overbrengen iets speciaals.

AUTHENTIEKE PAPIERKEUZE

Vele van onze  wenskaarten zijn beschreven op kaarten die gemaakt zijn van volledig natuurlijk bananenpapier. De wetenschappelijke naam voor een bananenboom is Musa spienta. Deze boom groeit overvloedig op de Filipijnen. De stam zit vol sterke vezels die voor stoffen en papier gebruikt worden.

Deze kaarten zijn het resultaat van een Filipijns sociaal project dat inmiddels stopgezet is. Via dit project volgden vele kinderen een hogere opleiding. Honderden mensen kregen ook hierdoor een baan waardoor ze konden ontsnappen aan het verslechterde armoedeniveau in hun land. 

Vermits wij ons realiseren dat scholing en sociale gelijkheid in de wereld niet evident is,  hebben wij heel bewust gekozen om met deze materialen te werken. Hierdoor heeft dit prachtig materiaal nog een zinvol bestaan en komt het niet in lege handen terecht. 

Papierkeuze

Naast het “papier” zoals daarnet beschreven werd, werkt hij ook op zelfgemaakt perkament.

De Laatste Trends

Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden op vlak van kalligrafie en de ruime mogelijkheden ervan? Hou dan zeker onze nieuwspagina in de gaten!  Vragen of een speciaal verzoek? Neem dan vrijblijvend contact op en wij zorgen voor een spoedig antwoord